Plasma lift wat is dat nou eigenlijk

Een Plasma lift behandeling is een veilige en effectieve methode voor non-invasieve microchirurgie ter behandeling van medische en cosmetische indicaties. Het apparaat dat we hiervoor gebruiken is een plasma pen en het werkt op basis van plasma-energie. Plasma bestaat uit geïoniseerde moleculen en wordt in de natuurkunde gezien als de vierde vorm die materie kan aannemen, naast vast, vloeibaar en gas. Wanneer het puntje van de Plasma pen boven de huid wordt gehouden, ontstaat er een kleine straal met geladen deeltjes, die vervolgens de huid raakt. Het is te vergelijken met het ontstaan van een bliksemschicht, maar dan zeer klein en gecontroleerd. Wanneer de huid wordt geraakt door de plasmastraal, verdampen kleine stukjes van de bovenste huidlaag. Hierdoor zullen de huidvezels zich samentrekken en zal er een liftend effect ontstaan. Tevens kunnen huid oneffenheden met deze behandelmethode worden verwijderd.


Waarvoor helpt de Plasma lift

  • Ooglidcorrecties

  • Huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes

  • Huidverslapping

  • Steelwratjes

  • Wratten (zoals ouderdomswratten)

  • Xanthelasma (gelige bultjes rond de ogen)

  • Littekens en keloïd

  • Striemen (striae)

  • Lip Flip


Een alternatief voor een chirurgische ooglidcorrectie

Hangende oogleden veroorzaken vaak een vermoeide uitstraling, waardoor het cosmetisch erg storend kan zijn. Het is een veelvoorkomend probleem, dat tot op heden, veelal operatief wordt opgelost. Echter is de drempel voor operatieve ingrepen vaak hoog. Daarom bieden wij, naast de operatieve ooglidcorrectie, nu ook een niet-operatieve ooglidcorrectie aan middels de ‘Plasmalift’. Direct na deze behandeling zal de huid al wat strakker zijn en gezien daarnaast ook de collageen en elastine productie in de huid wordt gestimuleerd, zal het resultaat zich tot drie maanden na de behandeling nog verbeteren.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

Er vindt altijd eerst een consult plaats waarbij uw gezondheid, uw wensen, de behandelmogelijkheden en de te verwachten resultaten worden besproken. Voor aanvang van de behandeling wordt er een verdovende crème aangebracht, zodat u vrijwel niks zult voelen van de behandeling. De behandeling zelf bestaat uit een serie puntsgewijze aanrakingen met de plasma straal. Door de kleine puntsgewijze aanrakingen kan er zeer precies worden gewerkt, waardoor de behandeling nauwkeurig op iedere persoon en iedere indicatie kan worden aangepast.

Na de behandeling

Een Plasmalift behandeling is een non-invasieve behandeling, waardoor de herstelperiode kort is. Na de behandeling is het behandelgebied rood en kan er lichte zwelling (met name bij behandeling van de oogleden) ontstaan. Dit kan enkele dagen aanhouden. Daarnaast zijn er direct na behandeling kleine korstjes zichtbaar, die er na 5-7 dagen vanzelf af zullen vallen. Nadat u behandeld bent, zult u advies krijgen over de nazorg. Hierna mag u direct naar huis en kunt u uw dagelijkse bezigheden hervatten. In veel gevallen is één behandeling al voldoende, echter is dit afhankelijk van uw wensen en uw indicatie.

Specialist in Plasma lift behandeling

De huidspecialiste is gesp